Εταιρική Ευθύνη

asd

Εταιρική Ευθύνη

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο έχει μια ανησυχητική επίδραση στο περιβάλλον. Αλλά επειδή η καθημερινή μας ζωή εξαρτάται σε πολλές περιπτώσεις από αυτό, δεν είναι ρεαλιστικό να προτείνουμε την κατάργησή του. Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Έστω και αν χρησιμοποιούμε όλες τις ημέρες το αυτοκίνητο, υπάρχει κάτι το απλό που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τη Γη. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το αυτοκίνητό μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η επιλογή του τύπου της βενζίνης δεν είναι ένα θέμα καθαρά οικονομικό. Ένα αυτοκίνητο με αποτελεσματικό καύσιμο είναι λιγότερο καταστροφικό για τον πλανήτη μας από ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει πολύ.

5 δράσεις για το περιβάλλον.

  • Φροντίζετε το αυτοκίνητο σας. Είναι o πλέον εύκολος τρόπος για να είναι λιγότερο επιζήμιο στο περιβάλλον. Προσέχετε την κατανάλωση βενζίνης. Αν δείτε ότι αυξάνεται πηγαίνετε σε μηχανικό. Μην αφήνετε αναμμένο τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο κάπου (εκτός από τους σηματοδότες, όπου δεν πρέπει να αυξάνετε αδικαιολόγητα τις στροφές του κινητήρα). Να θυμάστε ότι απαιτείται λιγότερη βενζίνη για την εκκίνηση του κινητήρα από όση απαιτείται για να λειτουργεί με το ελάχιστο των στροφών. Καθαρίζετε συχνά τα φίλτρα. Μην κινείσθε με το αυτοκίνητο με υπερβολικό βάρος. Το βάρος απαιτεί βενζίνη.

  • Χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, έστω και αν υπάρχει σε αυτές κάδμιο. Πετάξτε τις άχρηστες μπαταρίες σε ειδικούς χώρους ώστε να εξουδετερωθούν σωστά. Υποστηρίξτε όλες τις πρωτοβουλίες για την ανακύκληση των μπαταριών.

  • Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 40% της μόλυνσης των υδάτων προέρχεται από τα λάδια της μηχανής των αυτοκίνητων και 460.000 τόνοι ορυκτέλαιου μολύνουν το έδαφος και την ατμόσφαιρα ετησίως. Γνωρίζετε ότι τα χρησιμοποιημένα λάδια που χύνονται στο έδαφος μπορούν να μολύνουν υπόγειες πηγές και αποθέματα πόσιμου νερού- Ένα λίτρο ανά 950 λίτρα νερού; Γνωρίζετε ότι όταν πετάμε λάδια στο δρόμο, από όπου καταλήγουν στις αποχετεύσεις, είναι σα να τα πετάμε στη θάλασσα; Γνωρίζετε ότι μισό λίτρο λάδι δημιουργεί μία κηλίδα έκτασης 4.000 τετρ. μέτρων στη θάλασσα;

  • Εάν αλλάξετε λάδια σε βενζινάδικο, φροντίστε ο σταθμός να εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλησης. Εάν αλλάξετε λάδια μόνοι σας, μεταφέρετε το χρησιμοποιημένο λάδι εκεί όπου υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλησης ή ειδικευμένο προσωπικό.

  • Η διαδρομή σπίτι-γραφείο, γραφείο-σπίτι αποτελεί το ένα τρίτο της διαδρομής που κάνει ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο. Κάθε αυτοκίνητο μεταφέρει ένα ή δύο άτομα κατά μέσο όρο. Στις ΗΠΑ υπολογίστηκε πως εάν κάθε αυτοκίνητο μετέφερε ένα ακόμα επιβάτη θα εξοικονομούνταν 2 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης και θα εκπέμπονταν 5 εκατομμύρια κιλά διοξείδιο του άνθρακα. Πολλές εταιρείες προσπαθούν να οργανώσουν τη μεταφορά των υπαλλήλων τους με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Ακόμα δεν τα κατάφεραν, ούτε στις ΗΠΑ. Σε κάποιες τοποθεσίες ο κόσμος σχηματίζει ουρές σε τοποθεσίες κοντά στις στάσεις των λεωφορείων και των τρένων. Από εκεί περνούν ιδιωτικά αυτοκίνητα και μαζεύουν όσους πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Mην παραμένεις αδρανής...