Πέρδικα

Πέρδικα

Η ορεινή Πέρδικα Θεσπρωτίας (που μέχρι το 1926 ονομαζόταν Αρπίτσα) αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό της ΝΔ Θεσπρωτίας, ενώ την σημερινή της ονομασία φέρει γιατί το σχήμα της μοιάζει σαν πέρδικα ιπτάμενη. Οι μόνιμοι κάτοικοι της ξεπερνούν τους 2.000 και πρέπει να τονίσουμε ότι ο μοναδικός συνοικισμός της είναι η Αρίλλα.

Μεγάλο της προνόμιο αποτελεί το ότι συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσα. Άρα, αποτελεί προορισμό τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για χειμερινές Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς γιατί τα φυσικά της τοπία είναι μοναδικά, η ιστορία και τα μνημεία της αναμφισβήτητα αξιοζήλευτα,ενώ τις παραλίες της θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς ως «δώρο» του Ιόνιου Πελάγους.

Μιλώντας για Ιόνιο Πέλαγος,λοιπόν,να τονίσουμε ότι βρίσκεται απέναντι από την Κέρκυρα και τους Παξούς και ταυτόχρονα ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πάργα. Εύλογα, λοιπόν, θα διαπιστώσει κανείς παρακάτω γιατί αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις χειμερινές αποδράσεις εφόσον η διασκέδαση κ η ζωντάνια είναι έκδηλες και το χειμώνα, ενώ παράλληλα πολλοί την επισκέπτονται για να εξασκήσουν το αγαπημένο τούς χόμπι, το κυνήγι.