Οροι μίσθωσης οχήματος

ataka

Οροι μίσθωσης οχήματος

1. Ηλικία - Ο ενοικιαστής και κάθε συνεταιρικός οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών, για όλες τις κατηγορίες.

Κατά το χρόνο παραλαβής του οχήματος ο πελάτης έχει τις εξής υποχρεώσεις: (α) Να επιδείξει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης και μια διεθνή άδεια οδήγησης αν απαιτείται, (β) Να υπογράψει το Συμφωνητικό Ενοικίασης για να αποδεχτεί τους βασικούς όρους ενοικίασης της εταιρίας και οποιεσδήποτε επιπρόσθετες ασφαλίσεις, (γ) Να αφήσει αποτύπωμα της πιστωτικής του κάρτας.

2. Αποδεκτές Πιστωτικές Κάρτες - Η εταιρία μας δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard . Δεν δέχεται American Express και Diners Card .

3. Ενοικίαση τοις Μετρητοίς / Καταθέσεις – Χρεωστικές ή κάρτες μετρητών, καθώς και επιταγές δεν γίνονται αποδεκτές ως μέσα πίστωσης στην αρχή της ενοικίασης. Απαιτείται κύρια πιστωτική κάρτα για όλες τις κατηγορίες.

4. Άδεια Οδηγού - Οι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν μια άδεια σε ισχύ, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Μια Διεθνής Άδεια Οδήγησης απαιτείται από την Ελληνική Νομοθεσία για όλους τους ενοικιαστές που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ή σε περίπτωση που η Άδεια Οδήγησης δεν είναι στα αγγλικά. Η Διεθνής Άδεια Οδήγησης ισχύει σε πάνω από 150 χώρες και έχει πληροφορίες για τον οδηγό, καθώς και μια φωτογραφία του.

5. Επιπλέον Οδηγοί - Η κατώτερη ηλικία και οι προϋποθέσεις της άδειας οδήγησης του ενοικιαστή, ισχύουν και για τον επιπλέον οδηγό. Δεν υπάρχει χρέωση για έναν επιπλέον οδηγό. Για κάθε επιπρόσθετο όμως οδηγό υπάρχει χρέωση € 3.00 καθημερινά. Όλοι οι επιπλέον οδηγοί καλύπτονται από την ασφάλεια.

6. Τροχαίες Παραβάσεις και Διοικητικές Κυρώσεις - Κλήσεις και συνημμένες διοικητικές κυρώσεις που απορρέουν από παράβαση του Ελληνικού Κώδικα Κυκλοφορίας, κατά την περίοδο της ενοικίασης, βαρύνουν αποκλειστικά τον ενοικιαστή. Εάν αυτές οι διοικητικές κυρώσεις δεν αποκαλυφθούν στην εταιρία μας με την ολοκλήρωση της περιόδου μίσθωσης (συμβόλαιο) η παράβαση θα χρεωθεί στον ενοικιαστή και η Ελληνική Κυβέρνηση θα ζητήσει τα στοιχεία του ενοικιαστή. Η κύρωση θα σταλεί ταχυδρομικά.

7. Χρέωση Καυσίμων – Η κατανάλωση της βενζίνης καλύπτεται από τον ενοικιαστή. Σας προτείνουμε κατά την επιστροφή του, το αυτοκινήτου να έχει γεμάτο ντεπόζιτο για τη πιο ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επιστροφής. Για τη δική σας διευκόλυνση, θα βρείτε βενζινάδικο 100 m από το χώρο στάθμευσης των αναχωρήσεων.

8. Φόροι - Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%. Η εταιρία μας δε χρεώνει φόρο αεροδρομίου για ενοικιάσεις που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

9.Παράδοση και Παραλαβή - Χωρίς χρέωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρία μας στο Τ.Δ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας (οδός 49 Μαρτύρων Παραμυθιάς), σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλεως της Ηγουμενίτσας και στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Για παράδοση και παραλαβή από τις 20:30 έως τις 09:00, τις Κυριακές και σε συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει επιπλέον χρέωση 21,00 €.

Σημείωση: Υπάρχει επιβάρυνση παράδοσης για συγκεκριμένες αργίες (Πρωτομαγιά, Εθνικές εορτές κλπ), η οποία θα υπολογιστεί, ανάλογα με την περίπτωση, βάσει της τιμής ενοικίασης και του συμβολαίου μίσθωσης.

10. Ενοικίαση χωρίς Παράδοση – Η εταιρία μας δεν παρέχει ενοικιάσεις χωρίς παράδοση.

Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να επιστρέφονται στον αρχικό τόπο παραλαβής της εταιρίας μας στο Τ.Δ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

11. Επιβίβαση σε πλοίο με προορισμό τα Ελληνικά νησιά - Απαιτείται προηγούμενη έγγραφη εξουσιοδότηση από την εταιρία μας. Μπορείτε να ζητήσετε την εξουσιοδότηση όταν κάνετε την κράτησή σας για να την παραλάβετε με την παράδοση του αυτοκινήτου.

12. Μεταφορά εκτός των συνόρων της Ελλάδας - Η εταιρία μας δεν παρέχει ενοικιάσεις. Απαγορεύεται η μεταφορά των αυτοκινήτων της εταιρίας μας εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

13. Παιδικά Καθίσματα – Παρέχονται κατόπιν συνεννόησης. Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι: για παιδιά από 9 μηνών έως 4 ετών (9-18 κιλά) και για παιδιά 4-11 ετών (15-36 κιλά). Χρεώνονται κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη.

14. Οι βασικές τιμές ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυρκαγιάς και τον φόρο προστιθέμενης αξίας 23%. Οι συνολικές τιμές ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν απεριόριστα χιλιόμετρα, υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυρκαγιάς, απαλλαγή ευθύνης ζημιών (ΑΕΖ) με μη παραίτηση από απαλλαγή, προστασία από κλοπή και ΦΠΑ 23%.

15. Σε περίπτωση ατυχήματος, αν η σύγκρουση συμπεριλαμβάνει σωματική βλάβη πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα στην τοπική αστυνομία της περιοχής όπου έγινε το ατύχημα (η αστυνομία πιθανότατα θα επισκεφθεί τον τόπο του ατυχήματος για εξέταση των καταθέσεων). Ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει και να αρχειοθετήσει οποιεσδήποτε αναφορές ατυχήματος που απαιτούνται από τοπικές ή κρατικές αρχές. Επιπρόσθετα, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει μια αναφορά ατυχήματος της εταιρίας για λόγους ασφάλισης. Αυτή η αναφορά γίνεται για την ασφάλεια και των δύο μερών και είναι ιδιαίτερα σημαντική αν υπάρχει απαλλαγή ευθύνης ζημιών. Να έχετε υπόψη πως οι καταθέσεις που κάνετε μπορεί να αποτελέσουν μόνιμο μέρος της αναφοράς του ατυχήματος. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ακριβείς καθώς οι καταθέσεις σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε νομικές αξιώσεις.

16. Στην περίπτωση βλάβης ενοικιαζόμενου παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρία μας στο 26650 23796 ή καλέστε την οδική βοήθεια της ΙnterpartnerAssistance στο 2109475900για άμεση εξυπηρέτηση. Να γνωρίζετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε την οδική βοήθεια για το που θα σας βρει.

17. Για να παρατείνετε το χρόνο ενοικίασης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρία στο 26650 23796 πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του ενοικιαζόμενου. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην επιστροφή του ενοικιαζόμενου μπορεί να αλλάξουν την τιμή. Δεν υπάρχει επιπλέον εισφορά για την παράταση της ενοικίασης. Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης παρακαλούμε κάνετε το εγκαίρως έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι οι υπόλοιποι πελάτες θα έχουν το νοικιασμένο αυτοκίνητο τους διαθέσιμο κατά την άφιξη τους. Σε περίπτωση που χρειαστεί το συγκεκριμένο όχημα, θα κανονιστεί η παράδοση ενός οχήματος αντικατάστασης.

18. Μια βασική ημέρα ενοικίασης βασίζεται σε 24ωρη βάση. Επιπλέον, οι χρεώσεις για επιλεκτική ασφάλιση και απαλλαγές εφαρμόζονται σε 24ωρη βάση. Η επιστροφή του οχήματος μετά ή ακόμα και πριν την καθορισμένη ώρα μπορεί να επηρεάσει την υπολογισμένη τιμή. Δίνουμε 2ωρη περίοδο χάριτος χωρίς χρέωση.

19. Ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι μία ημέρα (24 ώρες). Μετά την πάροδο 29 λεπτών από την ολοκλήρωση της 24ωρης ενοικίασης, θα επιβάλλεται επιπλέον χρέωση μίας ημέρας.

20. Η CDW καλύπτει τον ενοικιαστή από το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του ενοικιαζόμενου οχήματος αν συμβούν ζημιές κατά την περίοδο ενοικίασης. Παρόλα αυτά η ΑΕΖ δεν είναι ένα πακέτο πλήρους ασφάλισης και δεν απαλλάσσει τον ενοικιαστή 100% από την ευθύνη για την ενοικίαση, υπάρχουν περιορισμοί. Ο οδηγός μπορεί να περιορίσει το μερίδιο ευθύνης για οποιαδήποτε ζημιά του μισθωμένου οχήματος κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης, οπότε ένα προκαθορισμένο ποσό θα καταβληθεί σε περίπτωση ζημιάς του οχήματος.

21. Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για ποσά που δεν απαλλάσσονται άνω των 440 € για τις κατηγορίες EDMR και CDMR, 460 € για τις κατηγορίες IDMR, IDAR και EDAR 500 € για τις κατηγορίες IDMR - A , SDMR, FDMR και FDAR, 600 € για τις κατηγορίες PVMR και PVMR και 1,500 € για την κατηγορία LDAR.

22. Η Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (CDW) ισχύει υπό τον όρο ότι τον όνομα του ενοικιαστή αναφέρεται στο συμβόλαιο μεταξύ της εταιρίας και του πελάτη. Ανεξάρτητα εάν ο ενοικιαστής έχει επιβεβαιώσει την αποδοχή της CDW, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε μηχανική βλάβη ή την αντικατάσταση καταστραμμένων ελαστικών, τροχών και του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, αλλά και για οποιαδήποτε ζημιά που προκλήθηκε από μεταφορά με πλοίο. Εάν η CDW δεν γίνει αποδεκτή, ο πελάτης θα είναι υπεύθυνος για ζημιές στο όχημα της εταιρίας. Η εταιρία δεν προσφέρει πακέτο πλήρους ασφάλισης χωρίς βασικό αφαιρετέο ποσό.

23. Η εταιρία δύναται να εφοδιάζει το οχήματά της με σύστημα εντοπισμού θέσης.

24. Μετά την πάροδο του συμφωνημένου χρόνου επιστροφής του οχήματος η εκμισθώτρια εταιρεία δικαιούται να αναλαμβάνει το μίσθιο όχημα και άνευ της συγκατάθεσης του πελάτη, οποτεδήποτε και δι οποιουδήποτε τρόπου.

25. Το μίσθιο όχημα απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για σκοπούς που αντίκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία, όπως για τη μεταφορά αντικειμένων, ανθρώπων ή ζώων έναντι αμέσου ή εμμέσου αμοιβής, για την ώθηση ή ρυμούλκηση άλλου οχήματος, σε αγώνες αυτοκινήτων, διαγωνισμούς ταχύτητας, αναγνώρισης ολικών ή ειδικών διαδρομών ράλι, δοκιμών ανθεκτικότητας και δοκιμών μεγίστης δυνατής ταχύτητας.

26. Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων του παρόντος συμβολαίου είναι άκυρη εάν δεν έχει συμφωνηθεί εγγράφως.

27. Το παρόν Συμφωνητικό Ενοικίασης διέπεται από τους κανονισμούς της Ελληνικής Νομοθεσίας και είναι υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του πελάτη – μισθωτή. Οποιαδήποτε παραβίαση των κανονισμών της Ελληνικής Νομοθεσίας εκ μέρους του πελάτη – μισθωτή, κατά τη διάρκεια της χρήσης του μίσθιου οχήματος, τον καθιστά υπόλογο απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς και στη μισθώτρια εταιρεία.

28. Ο πελάτης – μισθωτής, εν τέλει, δηλώνει ότι έχει στην κατοχή, χρήση και ιδιοκτησία του, κινητή και ακίνητη περιουσία ικανή να καλύψει κάθε υποχρέωσή του έναντι της εταιρείας μας.

29. Ο πελάτης – μισθωτής συμφωνεί κι αποδέχεται ότι όλοι οι ανωτέρω όροι έχουν ισχύ καί σε περιπτώσεις της αρχικής μίσθωσης ή αλλαγής του αρχικώς εκμισθωθέντος οχήματος.